Bøger


Klemte måltider

Er ved at skrive bog om måltider. Om en social og eksistentiel egoistisk aktivitet, der kan være en anledning til at vise vilje til civilisation.Til at sige, at når vi nu alle er tvunget til at spise, hver dag, skulle vi så ikke spejle os i denne situation, og spise sammen. Det er indgangen til en dannelsesproces, hvor man kan lære om fællesskaber, finde ind til egen selvværd og høre lidt om alt – og ingenting.

Dette måltid er under angreb. Fra medier, der vil indtage spisetiden. Fra en industri, der i den bedste hensigt pakker mad ind i plastic, og fjerner den sanselige side af maden. Og af en livsform, hvor man hele tiden er på arbejde eller kur, og derfor ikke lige kan spise med i dag.

Samtidig er måltidet også stedet, hvor man kan ændre samfundet. Mere radikalt end nogen demonstration eller græsrodsbevægelse. Eksempelvis ved at spise mindre kød og mere grønt – det vil være miljøpolitik, sundhedspolitik og økonomisk politik i samme bevægelse.

Du kan se hvor langt jeg er kommet ved at kontakte Johannes Andersen – brug kontaktformularen. Så sender han manuskriptet til dig i den nuværende form.

Send endelig kommentarer!

Køb min bog hos Findbog.dk

© Johannes Andersen - Johannes Andersen er foredragsholder hos Athenas - formidling af foredragsholdere i Danmark
Siden er produceret af Ondesign